Aninčin mls:
500g kuřecích srdíček, 1ks mrkve nebo petrželky, 0.5l vody.
Srdíčka opláchněte a nakrájejte každé na 3 díly - lépe se provaří, přece jenom jsou to vnitřnosti, zalijte vodou a povařte cca 10 minut. Poté přidejte zeleninu na kostičky nakrájenou, provařte dalších 10 minut. Nechte vychladit a v poměru 1:1 dávejte s přílohami (rýže, těstoviny).
Osvěžení v létě:
1kg kostí, jakýchkoliv, spíše méně masa, hodně kloubů, chrupavek.
Naskládat do kastrolu a zalít vodou a vařit dobré 2 - 3 hodky - pomalu na mírném stupni. Poté vytáhnout kosti a obrat maso, dát zpět do polévky a nechat vychladnou. Z polévky se stane hutná želatina a já ji přidávám do granuli pěkne za studena z lednice. Má to své výhody, jednak to dlouho vydrží stačí 2 - 3 menší naběračky a jednak to podle babiček prý pomáhá na klouby...... a za málo peněz.
Tatarský biftek:
Syrové libové hovězí maso, 1 žloutek.
Maso naškrabat a smíchat se žloutkem, podávám s pečivem, psy to opravdu milují a já tatarák taky můžu, takže při tom jak to píši si slintám taky při vzpomínce na topinku, majoránku a ostatní
Ovesná kaše:
Mléko, tvaroh, ovesné vločky, ovoce, žloutek, med
Vločky uvařit v mléce a až změknou, nechat vychladit a dochutit kousky ovoce, používám jablka, ale může být i jiné a trošku medu, taky bašta - vhodné pro psí minka.
Pomazánka: (recept z CHS Darma)
Balíček tvarohu , jedny sardinky ve vlastní šťávě a balíček tvarůžek. Vše spatlat vidličkou dohromady. Po přisolení je možno namazat závidějícímu manželovi na rohlík ( ale ne moc, aby zůstalo pejskovi:-)
Játrové sušenky: (recept z CHS Darma)
1 kg jater, jeden balíček vloček, 1 vejce
Játra namlít nebo naškrábat, smíchat s vejcem a vločkami. Tuto směs natáhnou na
pečícím papírem vyložený plech. Dát do mírně vyhřáté trouby a sušit do "gumova".
Poté nakrájet na čtverečky nebo jiný vhodný tvar a dosušit v troubě nebo sušičce na
ovoce do požadované tvrdosti.
Pečená rýže:
2 hrnky nevařené rýže, 4 hrnky vody, 2 hrnky strouhané zeleniny (meze se nekladou), trochu oleje,
Do pekáčku nasypeme rýži a zalijeme vodou, přidáme zeleninu a olej. Vše tak, aby to plavalo, dáme do trouby a pečeme cca 30 minut na 200 stupňů bez víka, nebojte, pěkně se to vypeče. Jelikož sem nedávám maso, do každé dávky rozklepnu buď vajíčko, nebo přimíchám těsně před podáním kousek masa, bu´d syrového nebo vařeného a nebo je to dobré jen tak, jako dietní den.
než začnete číst níže, je v každém receptu tzv: Zdravý prášek, podle mě tam až tak nemusí být, ale udávám jeho postup k výrobě:-)
Zdravý prášek:
Příprava: 10 minut a vaření: 30 minut
500g nutričních kvasnic, 250g lecitinových granulí, 5 lžiček drcených skořápek, 1g vitamínu C, 60g mletého kelpu (sušené mořské řasy)
Krůta a la vločka:
4 hrnky ovesných vloček, 500g syrového krůtího masa (mlété nebo jemně krájené), 50g zdravého prášku, 2 lžíce losos. oleje , 1/2 hrnku strouhané zeleniny (mrkev, petržel)
Do vody (množství tolik jak na řidší kaši) vsypeme vločky a vaříme, nemícháme, doměkka, pozor nerozvařit. Směs necháme vychladnout. Přimícháme zeleninu, maso a ostatní ingredience. Dávkujeme podle věku a hmotnosti psa.
Pohanková šaráda:
500g pohankových nudlí, 500g vařených kuřecích prsíček, 200g pokrájené mrkve, pokrájenou petržel, 2 lžíce losos. oleje.
Nudle povařit do měkka a smíchat s masem, zeleninou a olejem. Opět dávkujeme podle věku a hmotnosti psa.
Psí sekaná:
125g hovězího srdce, 3 hrnky nalámaného knackebrotu, 1 hrnek polotučného mléka, 2 velká vejce, 80g vařené kukuřice, 1 lžíce zdravého prášku, 1 lžíce rostl. oleje, 1/4 lžičky sojové omáčky.
Srdce umeleme a dáme do mísy. Přisypeme knackebrot, přidáme mléko, vejce a ostatní přísady. Necháme odpočinout a zabalíme do fólie, vaříme 30 minut, můžete pejskovi dát i syrovou.
Těšte se, budou další nové recepty:-)
Přejeme dobrou chuť:-)
Všechny recepty jsem čerpala z:
http://www.atletico-ann.estranky.cz/